Μεσογειακή Μουσική Αγκαλιά : Δύο Τραγούδια για Παιδιά από την Κύπρο και την Ισπανία

Σκληρό δέσιμο 720γρ,  31,5 Χ 30,5 Χ 2 εκ. με ηχητικό πίνακα (13 κουμπιά, 2 Χ ΑΑΑ μπαταρίες)

Η παρούσα έκδοση αποτελεί καινοτομία στη μουσική κατανάλωση, μετάδοση, μάθηση και διδασκαλία της μουσικής. Κατευθύνεται από σύγχρονες ερευνητικά αποδεδειγμένες παιδοκεντρικές μουσικές και μουσικοπαιδαγωγικές διαδικασίες και στρατηγικές, και ο βασικός σκοπός της είναι να εισαγάγει στοιχεία της Μεσογειακής μουσικής κληρονομιάς στη μουσική μάθηση των μικρών παιδιών και στις μουσικές τους εμπειρίες με την οικογένεια τους και στην καθημερινή τους ζωή. Η έκδοση αποτελεί σημείο αναφοράς δύο μεσογειακών τραγουδιών για παιδιά, με ψηλής ποιότητας γυναικεία φωνητική εκτέλεση και ενορχηστρωμένες εκτελέσεις, ειδικά ηχογραφημένες για την παρούσα έκδοση. H χρήση καλλιτεχνικών εικονογραφήσεων με βάση μουσικοπαιδαγωγική προσέγγιση, σε συνάρτηση με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας στη μουσική ακρόαση, προσφέρουν ολιστική αισθητική εμπειρία και αποτελεσματική μουσική μάθηση.  

Ηχητικό δείγμα "Aurtxo Polita"     

Ηχητικό δείγμα "Η Πουμπουρία"

Περισσότερα

Κυπριακά Παραδοσιακά Τραγούδια για Παιδιά - Μέσα από την Επιστήμη της Μουσικής Παιδαγωγικής

Η κλασσική πολυδιάστατη έκδοση παρουσιάζει στην κοινωνία και στο μουσικό εκπαιδευτικό σύστημα, οκτώ Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια για παιδιά εφαρμόζοντας ταυτόχρονα κατάλληλες διδακτικές μεθοδολογίες. Η έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς στο νηπιαγωγείο, προσχολική και σχολική εκπαίδευση, από παιδιά και γονείς. Η έκδοση αποτελείται από σειρά τραγουδο-βιβλίων, ψηφιακό δίσκο με σύγχρονη και παραδοσιακή ενορχήστρωση και βιβλίο με επεξηγήσεις, παρτιτούρες και μουσικοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις για κάθε τραγούδι.    

Περισσότερα

Μαρτυρίες

  • Μεσογειακή Μουσική Αγκαλιά - "Συντροφεύοντας, σαν θεραπευτής, πολλούς ανθρώπους στα ανεξερεύνητα βάθη του ψυχισμού τους, εκεί όπου οι κυτταρικές μνήμες μας διηγούνται την προσωπική ιστορία του καθενός, παλμό ζωής σε κάθε κύτταρο συναντάς ένα νανούρισμα, ένα ήχο ξεχασμένου τραγουδιού, μια μελωδία ... αυτές  οι μουσικές μας συνδέουν με την πανανθρώπινη κληρονομιά και μας τρέφουν με υπαρξιακούς χυμούς από το συλλογικό μας ασυνείδητο. Γι’αυτό η παρούσα έκδοση αποτελεί βάλσαμο και τροφή ψυχής για όλους. Προάγει και ενδυναμώνει τη σύνδεση της αγάπης και μουσικότητας του γονιού με το παιδί."
    Δρ Βασίλης Χριστοδούλου Κλινικός ψυχολόγος – Σωματικός ψυχοθεραπευτής
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4